Periyodik Bakım

Periyodik bakım, Motosiklet üreticisi tarafından belirlenen aralıklarla kontrol, ayar ve gereken parçaların değişim işlemlerinin gerçekleştirilmesidir.

Belirtilen bu işlemler aracın üreticisine göre değişkenlik göstermektedir. 50-100 CC Aralıklarında 1500 -3000 KM olan periyodik bakım aralığı 250-1000(ve üzeri) Motosikletlerde 3000-6000-10000 aralıklarında değişmektedir.

Bu işlem aracınızın performansı ve kullanım ömrü açısından çok önemlidir. Ayrıca bir yıl içerisinde bakım aralığı kilometresini doldurmayan veya uzun süre kullanılmadan beklemiş motosikletler kilometresi beklemeden periyodik bakım işlemine tabi tutulmalıdır.

Periyodik bakım, sadece motor yağı ve filtrelerin değişimi değil motosikletinizde yürüyen aksam ile birlikte fren mekanizmaları, halatlar, süspansiyon, lastik, kayış, akü, buji, aydınlatma, egzoz gibi birçok parçanın detaylı kontrolünün yapıldığı ve diagnostic tool ile hata kodlarının kontrol edildiği bir işlemdir.

Yapılan bu kontroller sayesinde oluşabilecek arızaların önüne geçilebileceği gibi, aracınızla daha keyifli ve güvenli bir sürüşe de katkı sağlayacaktır.